Završen ecommerce konkurs: 50 trgovaca osvojili internet prodavnicu!

Ecommerce konkurs

Ecommerce magazin uz podršku kompanije Visa, uspešno je organizovao konkurs za sva pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srbije za uvođenje online biznisa – internet prodavnice.

Pobednici konkursa, 50 kompanija koje posluju na teritoriji Republike Srbije, dobile su kompletno gotovo rešenje za internet prodaju koje podrazumeva pokretanje i hostovanje Internet prodavnice, šestomesečno besplatno održavanje, obuku za koriščenje i druge pogodnosti. Čestitamo!

Cilj konkursa jeste da se podrže mikro, male i srednje firme koje još uvek nisu pokrenule svoje online poslovanje odnosno koje nemaju internet prodavnicu.

Hvala svim učesnicima, čestitke pobednicima.

 

Kontinuiran rast internet prodaje

Poslovanje kompanija se sve više prebacuje na internet, o čemu svedoči podatak da je online kupovina kod nas zabeležila skok od 75,77% u 2021. u odnosu na 2020, što nas dobodi do cifre od 797 miliona eura prometa samo u transakcijama praćenih karticama putem interneta.

Da li ste znali da je broj realizovanih transakcija putem interneta u Srbiji, plaćenih karticama, prvi put prešao 30 miliona? Miliona, da!

Prema podacima Narodne banke Srbije, nakon ogromnog rasta koji smo imali prošle godine, broj dinarskih transakcija plaćenih karticom putem interneta nastavlja da se uvećava.

Uhvatimo ovaj ecommerce talas zajedno!