Šta te očekuje na Webiz eCommerce edukaciji: Ivan Tanasković, Mozzart

U vreme kada se podaci o potencijalnim i redovnim kupcima prikupljaju u sve većim količinama, potrebno je pronači mehanizam ili alat koji će nam pomoći da iz istih izvučemo korisne zaključke, unapredimo postojeće procedure i, što je najvažnije, povećamo prodaju.

Pre nepunih 10 godina, pratili smo jedinstvene posete, preglede stranica i eventualno geolokacijske podatke, ali sa istim nije bilo moguće uraditi konkretniju analizu. Ruku na srce, pored tehnološkog razvoja kome svi prisustvujemo i čiji smo svedoci, tada se koristila zaista drugačija logika i tehnika online prodaje u Srbji.

Sudeći po količini podataka koje danas prikupljamo reklo bi se da, bez obzira na to šta nam je potrebno, prikupljamo SVE. I šta sada, koji je naredni korak?

Odgovor na ovo pitanje nas dovodi do pojma segmentacija!

Zahvaljujući segmentaciji, firma može efikasnije da deluje na izbranom ciljnom segmentu i da svoje proizvode, usluge i komunikaciju usmerava prema onim kupcima, čije potrebe može na najbolji način da zadovolji i od kojih može da ima najviše koristi.

Da li znate neki alat ili opciju koji u isto vreme štedi novac kompanije i vreme zaposlenih, a pored toga povećava prodaju i zadovoljstvo kupaca?

Jedan od ciljeva segmentacije je da se ponuda što više približiti kupcima, odnosno njihovim željama i potrebama, sa ciljem maksimizacije učinka, odnosno prodaje.

  • Da li zaista treba prikupljati sve podatke? Šta je to što je važno?
  • Na koji način možemo prikupljati, ali i koristiti podatke korisnika i/ili kupaca, a da to bude u zakonskim okvirima Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i GDPR-a?
  • Na koji način i gde sve možemo prikupljati podatke o potencijalnim kupcima?
  • Kako ispravno koristiti korisničke podatke iz baze?
  • Da li korisnicima mogu da šaljem SMS poruke?

Na ova i mnoga druga pitanja možete dobiti odgovore na Webiz eCommerce edukaciji. Pozivamo vas da ne propustite ovu odličnu priliku da iz prve ruke čujete pregršt praktičnih primera iz prakse od kolege Ivana Tanaskovića, koji ima više od 10 godina iskustva u Internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu.

Vidimo se u Zrenjaninu od 28. do 29. marta 2019. godine.