Čas 35. Šta je Google Locker Studio i zašto je koristan?

Google Locker Studio

Dobro došli na novi čas iz našeg i vašeg omiljenog serijala “Ecommerce za početnike”.

Danas smo odvojili posebnu temu, nama veoma blisku, a nadam se da je i vama. Jer, ako nije, onda će veoma brzo i da postane, uzevši u obzir važnost podataka, analitičkog donošenja odluka i blagovremenog izveštavanja.

Predstavljamo vam Google Locker Studio, alat iz popularne Google palete besplatnih alata, koji će vam pomoći u svakodnevnom radu.

 

Šta je Google Looker Studio?

Ranije poznat kao Google Data Studio, Looker Studio je platforma za vizualizaciju podataka koja olakšava kreiranje i razumevanje izveštaja.

Looker Studio je besplatan alat za vizualizaciju podataka koji vam omogućava da kreirate interaktivne kontrolne table i izveštaje.

Većina funkcija u okviru alata je laka za korišćenje i omogućava lako deljenje izveštaja. Možemo da ga koristimo da pratimo ključne ciljeve, vizualizujemo trendove i uporedimo učinak kampanja.

Pre toga, hajde da prođemo kroz neke karakteristike i prednosti Looker Studio-a.

 

Čemu služi Google Looker studio?

Google Looker Studio se može koristiti za vizualizaciju podataka i kreiranje i deljenje kontrolnih tabli (*eng. Dashboard) i izveštaja. Uz ovaj alat lako možete da izveštavate o podacima koji se mogu izvući iz velikog broja izvora, bez potrebe da naučite da programirate.

Alat vam nudi opciju da možete jednostavno da povežete svoje podatke iz bilo koje baze podataka, Google platforme, vaših proizvoda, društvenih mreža i drugih.

Google Locker Studio omogućava deljenje pristupa sa članovima tima, klijentima ili menadžmentom, kako bi isti izveštaji bili vidljivi svima.

 

Zašto treba da koristite Looker Studio?

A o čemu bih ja pisao ako ne o važnosti analitike, brojeva i razumevanja istih?

Činjenica je da se digitalni svet danas prebrzo menja i da podaci i analitika postaju sve važniji. Vaša mogućnost da, prvenstveno, razumete, a zatim i iskoristite rezultate u pravom trenutku će biti od presudnog značaja.

Ovo je izuzetno važno, pogotovo kada brojeva, analiza i reporta imamo previše. Tu na scenu stupaju alati, kao što je Google Locker Studio, da “sažvaće” i prilagodi, odnosno vizualizuje brojeve na način koji smo mu zadali, sa ciljem da nam omogući najbolji uvid u trenutno stanje rezultata.

 

5 prednosti Looker Studio-a

 • Besplatan alat:
  Google Looker Studio je besplatan alat koji je dostupan svima.
 • Kontrolna tabla sa prilagodljivim izveštajima:
  Kao korisnik, imate mogućnost da kreirate vama prilagođene izveštaje sa širokim spektrom dizajna, stilova i grafikona.
 • Automatizovani izveštaji sa podacima u realnom vremenu:
  Alat preuzima podatke iz vašeg Google Analytics naloga i omogućava vam automatizovane rutinske izveštaje u realnom vremenu.
 • Kontrolne table koje možete da delite:
  Alat ima funkcije deljenja izveštaja među vašim članovima tima i poslovnim partnerima.
 • Povezuje se na više izvora podataka
  Alat nudi mogućnost da podatke uvozite iz više izvora, od Google Analytics alata, preko Google Ads, pa sve do društvenih mreža.

 

Zaključak

U današnjem digitalnom svetu, gde je pristup podacima ključan za uspeh, alati poput Google Locker Studija postaju neophodni za efikasno izveštavanje. Bez obzira da li ste marketinški stručnjak, preduzetnik ili početnik u oblasti analitike, ovaj alat je idealan za optimizaciju i unapređenje izveštaja vaših marketinških kampanja.

Ukoliko ga do sada niste koristili, ovo je prava prilika da unapredite izveštavanje, kako svog tima, tako i ka partnerima, menadžmentu i/ili konsultantima.