Kako da rezervišete odmor putem interneta i uštedite?

Dok mi u Srbiji nastojimo da ubedimo kupca da je internet kupovina bezbedna i jednostavna, kao i da donosi značajne prednosti, u Evropi i svetu je to sasvim normalna, pa i preporučljiva opcija.

Kada je reč o internet kupovini turističkih aranžmana, što se Srbije tiče, tu postoji još veći animozitet nego kod standardne online kupovine proizvoda, na primer. Zašto je to tako?

Pretpostavka je da postoji strah da se nešto tako važno poveri “tamo nekom” internetu, pa je nekako sigurnije da to bude agencija.

Jedan od mnogih benefita rezervacije turističkog aranžmana putem interneta jeste što možete da birate dan polaska/povratka koji vama odgovara.

Danas sve možemo završiti online, nakon čega ipak morate fizički otići na odmor. Taj deo ipak nećemo raditi online 🙂

Sadržaj plana puta:

  • ✓ Istraživanje

  • ✓ Prevoz

  • ✓ Smeštaj

  • ✓ Rent a car

  • ✓ Osiguranje

  • ✓ Apoteka

 

Istraživanje

Činjenica je da, bilo da kupujemo turističke aranžmane offline ili online, istraživanje uvek počinje na internetu.

Od odabira lokacije, čitanja utisaka i preporuka osoba koje su već posetile ta mesta/hotele, pa sve do upoređivanja cena, danas možemo informacije naći online.

Iskoristite ove prednosti prilikom organizacije vašeg putovanja i biće vam jasno koliko je jednostavnije, kvalitetnije i bolje kada to radite sami online.

Dobijate više, u svakom smislu te reči.

 

Prevoz

Rezervisanje prevoza predstavlja značajnu stavku svakog planiranja puta. U velikom broju slučajeva, pogotovo ukoliko putujete avionom, imaćete uvid u cenu karte na dan polaska. Šta to znači?

S obzirom da cene avio karata dosta variraju i zavise od ponude/tražnje u svakom trenutku, ukoliko sami kupujete svoju kartu možete značajno da uštedite biranjem dana putovanja za koji nije velika potražnja.

Potražnja za avio kartama je danas mnogo lakša, pa vam predlažemo da koristite www.momondo.com, www.kayak.com i www.skyscanner.net, kako bi pronašli najpovoljniji let u vreme kada vam odgovara.

 

Smeštaj

Danas ćete naći mali broj ljudi koji nikada do sada nisu iskoristili benefite rezervisanja smeštaja putem www.booking.com, www.airbnb.com ili www.homeaway.com platformama. Navedene platforme su lideri u svojim oblastima, a danas ih je jako puno.

Jednostavnost rezervisanja, cena koštanja, ogromna ponuda za bilo koju lokaciju na svetu, raspoloživost 0-24h tokom cele godine su samo neke od prednosti online rezervacije smeštaja.

Rezervacija smeštaja online vam može uštedeti od 5% do 15%, a ukoliko tražite #lastminute opcije, čak i više.

Takođe, navedeni sajtovi su implementirali jednu veoma korisnu prodajnu opciju, koja vam, kao kupcu, daje dodatnu vrednost i opciju, a nema je u “offline svetu”. U pitanju je mogućnost otkazivanja rezervacije. Zašto je to dobro?

Ova opcija Vam daje mogućnost da rezervišete neki hotel (kako bi bili sigurni da isti neće biti zauzet), ali i da dalje tragate u potrazi za nekim, potencijalno boljim ponudama. Ali, budite oprezni, ovo otkazivanje uvek ima rok, koji kada istekne samim tim povlači mogućnost naplate.

 

Rent a car

Lepota kupovine putem interneta vam daje mogućnost da sebi maksimalno ugodite. Tako na primer, možete da bukirate i rent a car pre nego što odete na odmor. Ukoliko vam to odgovara, automobil možete preuzeti odmah na aerodromu i sami sebi obezbediti ugodan put do smeštaja.

Takođe, na nekim lokacija to nije neophodno jer postoji odlična mreža gradskog prevoza koji možete iskoristiti, pa preuzimanje rent a car automobila može da vam bude u centru grada ili blizini smeštaja. A online bi uradili rezervaciju i postigli povoljniju cenu za istu uslugu, nego što bi to dobili na licu mesta.

Najpovoljnije cene za Rent a car možete pronaći na www.rentalcars.com, uz savet da bez obzira na to koju cenu pronađete na tom sajtu, pogledate i sajtove firmi koje su aktuelne na lokaciji koju želite da posetite.

 

Osiguranje

Krenuli ste na aerodrom, a niste kupili zdravstveno putno osiguranje? Nema problema. To takođe možete kupiti online, za vas i/ili za vašu porodicu, i to u samo nekoliko koraka. Dokumentaciju dobijate odmah po plaćanju, online, u PDF formatu.

Pored toga, online možete kupiti osiguranje za vaš automobil, ukoliko ste se odlučili da putujete sa vašim četvorotočkašem.

Kod nas zdravstveno putno osiguranje putem interneta možete kupiti na www.osiguranik.com i na www.amss.org.rs

 

Apoteka

Za kraj, dolazimo do preventive, odnosno činjenice da jedan deo potrepština iz apoteke možete takođe poručiti i putem interneta. Isplanirajte ovaj segment ranije, s obzirom na dostavu koja može potrajati od 2 do 5 dana.

Takođe, zbog Zakonskih ograničenja, putem Interenta ne možete kupovati lekove, koji zahtevaju recept, ali svakako možete značajno skratiti vašu listu.

Kod nas potrebne artikle iz apoteka možete poručiti iz www.oazazdravlja.rs, www.apotekasrbotrade.rs i www.apotekanet.rs.

 

Ulaznice i ostalo

Gužve i veliki redovi su jedan od najvećih “neprijatelja” turista, pogotovo ukoliko idete u velike gradove ili aktuelne turističke destinacije.

Na primer, kupovina ulaznice za ulazak u Vatikan putem interneta će vam uštedeti od 2 do 4h, a nekim danima i omogućiti uopšte ulazak.

Većina muzeja, galerija, aqua parkova i ostalih turističkih lokacija ima mogućnost kupovine ulaznice preko interneta.

 

Mišljenje autora

Pravovremena i adekvatna priprema i planiranje vam može uštedeti novac, ali i vreme čekanja u redovima. Ipak, nije svaka ušteda u novcu. Možete uštedeti vreme, odnosno dobiti više dana za isti novac u hotelu ili pak dobiti bolji smeštaj za isti novac.

Iskoristite sve prednosti online rezervacije i kupovine putovanja i sebi i svojoj porodici pružite najbolje. Dobijate više, u svakom smislu te reči.

Da li ste preko Interneta nekada rezervisali putovanje, smeštaj ili rent a car?