Finticipate Vol.3 – SEE Fintech Forum se vraća!

Treći godišnji Finticipate – SEE Fintech Forum će se održati 31. maja 2024. godine, u hotelu Mona Plaza u Beogradu. „Finticipate Forum“ će biti epicentar brojnih diskusija i razmene mišljenja za sve koji žele da doprinesu oblikovanju budućnosti finansija.

Finticipate Vol.3 ima za cilj da se temeljnije pozabavi dolazećim trendovima u fintek i tradicionalnom finasijskom sektoru. Program je dinamičan i donosi različite formate izlaganja: od panel diskusija, preko „case study“ izlaganja, pa sve do dinamičnih kratkih prezentacija na aktuelne teme, forum će ponuditi neprocenjive uvide i perspektive o razvoju industrije. Učesnici će imati priliku da diskutuju i istraže najnovija dešavanja, izazove i prilike u fintek svetu.

Kad je reč o regulatorima, konferenciji će prisustvovati predstavnici Centralne banke Albanije, Centralne banke Crne Gore, Narodne banke Republike Severne Makedonije, Ministarstva finansija Republike Srbije. Iz privatnog sektora očekujemo tradicionalne banke, platni sistemi, neobanke, kripto berze, web 3 uslužni provajderi, fintek platforme za grupno investiranje, fintek platne platforme, etablirane finansijske institucije i BNPL (Kupi sad, plati kasnije) usluge.

Samo neke od kompanija čiji će predstavnici govoriti na Forumu su: AirCash, Visa, Yettel Bank, LexisNexis Risk Solutions, Zwebb, TransferNova, Relio, OTP Banka, Banca Intesa, NLB Banka Podgorica, Native Teams, Identyum, CaSys, ECD, Payoneer, kao i mnoge druge.

Govoriće se o trendovima i prilikama u fintek sektoru u 2024. godini; open-banking-u; stvaranju efikasnog fintek tržišta iz perspektive regulatora; integraciji e-commerce i finteka; kripto plaćanjima; investiranju u fintek kompanije i drugim zanimljivim temama.

Forum će otvoriti gospođa Ljuljeta Mindžozi, prva zamenica guvernera Banke Albanije i Bodin Bulatović, operativni direktor za Srbiju, IFC. Na ovogodišnjem Forumu prisutni će imati priliku da čuju tri keynote govora istaknutih ličnosti u svetu finteka: Uda Milera, manjinskog vlasnika u kompaniji Air Cash, Jana Šoha, osnivača prvog švajcarskog fintek jednoroga i Aleksandra Bogdanovića, predsednika Izvršnog odbora Yettel Bank.

Finticipate su podržali: Air Cash kao Platinum sponzor, Visa kao Silver sponzor, Yettel Bank je Zvanična Digitalna Banka Foruma, LexisNexis Risk Solutions kao Supporting Sponsor i Zwebb kao “Take the Stage” Sponzor.

Kao deo podrške fintek sektoru u Srbiji, Projekat Digitalnih Finansijskih Usluga i Integrisanih Finansija Zapadnog Balkana IFC-a, u partnerstvu sa Švajcarskim Državnim Sekretarijatom za Ekonomske Poslove (SECO), je Institucionalni partner foruma.

Za više detalja o Forumu posetite www.finticipate.com.

Događaj organizuje New Angles Consulting, kompanija specijalizovana za kreiranje biznis konferencija, kao i za savetovanje u oblasti marketinga i razvoja poslovanja.