Besplatni online alati “za poneti” za uređivanje vizuala

Jedno od onih pitanja koja često susrećemo pred poslovni put ili odmor jeste na koji način možemo da kreiramo ili editujemo vizuale kada nismo za svojim kompjuterom?!

Danas smo u mogućnosti da koristimo besplatne online alate i posao završimo isto tako dobro, kao da smo za svojim kompjuterom.

Naime, konstantna potreba pristupa kompjuteru koji ima sve instalacije programa koje su vam potrebne, postaje (veliki) problem kada smo odvojeni od našeg računara. Iako remote konekcija predstavlja jedno od rešenja, ipak želimo da vam predstavimo dostupno online rešenje.

Ovoga puta vam predstavljamo alate pomoću kojih možete veoma brzo, kvalitetno i besplatno kreirati ili editovati vizuale prema potrebi i to bez bilo kakve instalacije ili registracije.

 

Photopea
www.photopea.com


Alat koji je svojim pojavljivanjem značajno uzdrmao tržište online photo editora, daje vam potpunu moć kreiranja vizuala.

Iako se u prvi mah čini čudno da se program otvara u browseru, on uspešno čita sve najkorišćenije formate kao npr PSD, XD, Sketch,  XCF i mnoge druge… Dodatan kuriozitet dodaje činjenica da je alat besplatan.

Postoji i plaćena verzija koja vam nudi prikaz bez oglasa, kao i storage za vaše fajlove.

 

Remote
www.remove.bg

Novi alat za automatsko brisanje pozadine vaše fotografije vam štedi vreme ubrzavajući izradu potrebnih vizuala.

Alat je besplatan i trenutno uspešno briše pozadine na fotografijama na kojima se nalaze lica/osobe. Može vas značajno ubrzati ukoliko danas treba da radite remotely 🙂

 

Tinypng/Tinyjpg
www.tinypng.com

Poznat alat za kompresiju png i jpg formata vizuala, koji će veoma brzo i kvalitetno smanjiti “težinu” vaših vizuala ukoliko radite remotely.

Alat je besplatan, uz ograničenje na maksimalno 20 vizuala za kompresiju u isto vreme. Postoji i plaćena verzija koja vam je potrebna ukoliko smanjujete veću količinu fotografija.