5. godina Ecommerce magazina!

5. rođendan

Kažu da se najbolje primeti kako vreme leti po deci ili po projektima koje vodimo. Vaš i naš omiljeni Ecommerce magazin je napunio 5. godina i za to vreme sam objavio pravu malu besplatnu riznicu korisnih tutorijala i tekstova.

Činjenica je da i pored svih današnjih medija iz oblasti digitala i internet poslovanja, ecommerce magazin dobija sve veću posetu i prisutnost. Kao i do sada, trudiću se da budem filter kvalitetnih informacija i najboljih praksi koje su primenjive na našem tržištu. Na kraju krajeva to je bio jedan od ključnih razloga zašto sam pokrenuo projekat.

 

Edukacija

Da li ste pogledali najnoviji izveštaj koji je urađen na osnovu podataka Narodne Banke Srbije u kome smo izvuklii rezultate za kupovinu robe i usluga putem interneta, plaćeni karticom i elektronskim novcem u Srbiji?

Pored impresivnih rezultata, moramo biti svesni da će jedino edukacija celokupnog tržišta, počev od samih sebe, naših kupaca, ali i partnera, pomoći da naše tržište zadrži ovaj trend rasta i razvoja.

Ukoliko se ne budemo spremili i nastavili sa edukacijom još aktivnije i pre svega još sistematičnije, u narednim godinama jednostavno ne možemo očekivati ovakve rezultate.

 

 

Ecommerce za početnike

Naša mala riznica znanja je sve bogatija za tekstove okrenute ka početnicima. Ovo se pokazalo kao odličan potez, jer su i dalje upravo ovi tekstovi jedni od najposećenijih.

Do sada sam objavio nešto preko 30 tekstova, ali su i pripremi i novi. Jedno je sigurno, da na ovom broju ovih tekstova nećemo stati, već šta više, u budućnosti ćemo više raditi na istim.

 

Ecommerce akademija by ECS

Za sve vas koji ste u potrazi za odličnom dodatnom edukacijom, predlažem vam E-Commerce Akademiju u organizaciji E-Commerce Asocijacije Srbije.

Ne propustite priliku da budete deo programa, koji obuhvata više od 28 sata materijala edukativnih predavanja i 26 različitih predavača..

Do ovog trenutka, preko 100 kompanija je uključeno u redovnu edukaciju E-Commerce Akademije sa više od 500 polaznika.

 

Podrška, edukacija i rast tržišta

Izuzetno smo ponosni na projekat “50 internet prodavnica” koji smo realizovali u saradnji sa kompanijom VISA.

Drugim recima, pomogli smo 50 firmi, mahom mikro i mala preduzeća, da dobiju/razviju svoju internet prodavnicu.

Na konkurs “Mi podržavamo vaše ideje” se prijavilo preko 100 firmi, što nam je bila posebno zadovoljstvo.

Prijavljene kompanije dolaze iz preko 20 gradova u Srbiji, a interesantan podatak jeste da su preko 60% prijavljenih firmi osnovale i vode dame.

 

Projekti

Do sada, iz naše male kuhinje je izašlo nekoliko projekata, pa vas pozivam da ih detaljnije pogledate, ukoliko već niste.

Kalendar prodaje

E-Commerce Kalendar predstavlja besplatnu publikaciju koja za Vas izdvaja važne datume u toku godine koje možemo iskoristiti da kreirate još jednom odlično iskustvo za vaše kupce.

Besplatna publikacija E-Commerce Kalendar za 2023. godinu uključuje sve važne datume, kao i korisne savete za svaki mesec, kako biste bili sigurni da nećete propustiti nijednu važnu priliku ili dešavanje i da bi vašim kupcima priredili izvanredno korisničko iskustvo! Do danas je preuzeta preko 5.000 puta.

 

E-Asistent

Ecommerce Virtuelni Asistent – E.V.A. – nudi vam miran san i blagovremenu najavu svih dešavanja, sa ciljem da vam se ista na vreme najavi, ali i, u nekim slučajevima, pomogne u organizaciji.

EVA će se konstantno unapređivati i učiti uz vas, i svakodnevno dopunjavati predloge i ideje za vaše kampanje, objave na društvenim mrežama i pomagati vam u pravovremenoj najavi akcija.

Unarednom periodu vam pripremamo nove mogućnosti, usluge, opcije, kao i jedno iznenađenje koje planiramo za drugu polovinu godine.

 

Zaključak

I tako, projekat koji je nastao početkom aprila 2018.godine, nastavlja da raste i razvija se i nakon pet godina.

Hvala vam na komentarima, posebno onim sa konstruktivnom kritikom, koji mu mi promenili nacin razmisljanjani naveli da pogleda istu stvar nandrugaciji nacin.

Izuzetno mi je drago, da i posle 5 godina ecommerce magazin nastavlja da raste i dobija sve veću pažnju.